onsdag 21 mars 2012

Blå nyanser

Nu börjar det bli mycket annat som tränger ut stickningen. Förra veckan var borta och klippte äppelträd tre dagar i följd och här hemma har jag gått igenom alla övervintrade växter, satt sticklingar, sått en massa fröer och även börjat skola om frösådderna. Lite stickning hinner jag i alla fall med mellan allt annat.

Sjalen jag skulle skicka till Alsta trädgårdar hann bli klar i tid! Det gick precis enligt planerna och jag skickade den två dagar innan sista inlämningsdag.Det är ännu en Spring Tulips Shawl. Den gröna kanten blev kanske lite väl övervägande på nåt sätt men ganska mycket vårkänsla är det i den tycker jag. Garnet är Ice yarns Angora Premium och Kuka yarns Angora Color, båda köpta från Yarn Paradise i Turkiet. Luftigt och lite luddigt!

Skickade även med den här:


En av mina Autumn Leaves Shawl. Tyckte det kunde bli bra med en av var och i färger som matchar sjalarnas namn väl.

Efter några dagar fick jag t o m mail från Alsta att de kommit fram och med tack för bidragen. Ska verkligen bli kul att åka dit och kolla i påsk!Alsta trädgårdar 6 april - 6 maj 2012Nu sitter det en tröja i blå-turkos-gröna nyanser på stickorna. Har haft den i tankarna rätt länge men ändå blir det inte som man tänkt alla gånger när man väl börjar.


Jag började förstås med att plocka fram alla garner jag tänkt använda. Tyckte då att även det rosa och cerisa garnet var så läckert ihop med de andra. Provstickade lite och började sticka.


När jag stickat en bit tyckte jag inte alls att det kändes kul. Funderade fram och tillbaka innan jag bestämde mig för att inte ha det rosa eller cerise med alls.


Nu ser det ut så här i stället. Stickar med en tråd Saga mohair, 80-talsgarn som jag köpte på Tradera för nåt år sedan, och en tråd färgat bomull/syntetgarn, Fidji, Bali och nåt mer. Bali och lite annat hade jag liggande själv sedan 80-talet och Fidji köpte jag från någon i Garnlådan på Facebook för inte så länge sedan.


Härom kvällen stack jag emellan med att sticka mig ett rött armband.


Online stickcaféet på Facebook har bestämt att vi som är med i gruppen ska ha en röd garnfläta runt handleden för att känna igen varandra på olika stickevenemang. Det är ganska fritt för övrigt hur den är utformad och det här blev en av mina. Får väl inviga den när jag åker på vernissagen i Alsta ifall det är nån mer onlinecaféstickare där då.

Armbandet är gjort på samma sätt som halsbandet Cable Braided Necklace som finns på Ravelry.
3 kommentarer:

Anonym sa...

I'm not sure exactly why but this weblog is loading very slow for me. Is anyone else having this issue or is it a problem on my end? I'll check back later on and see if the problem still exists.


Have a look at my web site: クロエ

Anonym sa...

Thanks very nice blog!

Feel free to surf to my blog :: クリスチャンルブタン

Anonym sa...

Thank you for every other great article. The place else
may anyone get that type of information in such a perfect means of
writing? I have a presentation next week, and I am at the search for such info.


Also visit my website :: コーチ