tisdag 6 mars 2012

Färdigt sedan sist....

Har stickat klart både sjalen och tröjan sedan sist!

Sjalen gick rätt fort. Jag gjorde några fler spetsar på den än det stod i beskrivningen för att få den lite större och göra av med lite mer av garnet.

 

Den blev ändå inte särskilt stor och det blev en del garn kvar, önskar att jag stickat en bit till på spetskanten. Men det är härligt garn, Silkbloom Fino 45% mullbärssilke 55% merinoull, och blockningen var väldigt effektiv på det garnet. När jag tog bort nålarna låg den kvar precis som den låg, drog inte ihop sig ett dugg.  Blir väl en passande vårsjal, lätt, sval och inte så stor!


Efter sjalen tog jag itu med tröjan på allvar. Hade ju lite problem med färgvalet men det slutade med att jag tog både det lila och det gröna som mönsterfärger.Hela tröjan är stickad i dubbelt garn och i mönsterfärgerna är den ena tråden Novita Puro som är ett garn som skiftar färg.

Jag gjorde beskrivningen med hjälp av programmet Knitware Sweaters, och med vissa justeringar av mig. Tycker programmet vill ha väldigt smala ärmar, jag ökade på dom lite men de är ändå ganska smala. När jag väl kom så långt att jag kunde prova den så blev jag ändå väldigt nöjd.


I lördags var jag på Syfestival i Uppsala. Den var ungefär som jag hade tänkt mig.... inte så särskilt mycket att se men ändå kul att komma iväg och få klämma på lite garner.


 Självklart var det några nystan som fick följa med hem också! Det sockgarnet var det som var mest vår/sommarfärg på tyckte jag, det kändes som det var lite för mörka färger på mycket, vill ha mer ljusa och glada färger nu.

Måttbandet på bilden stod jag och funderade om jag verkligen skulle köpa, 40 kr, dom brukar ju gå sönder de där med fjäder i. Tyckte ändå att det verkade bra, som det skulle kunna hålla ett tag. Dagen efter när jag skulle använda det var det först trögt på nåt sätt och sedan slutade stoppen att fungera, alltså när man drar ut det stannar det inte kvar ute utan åker in utan att man trycker på knappen. Vad skulle jag köpa det för? Valde mellan det och ett vanligt måttband, skulle köpt det andra.


I fredags fick jag också veta att Alsta Trädgårdar utanför Örsundsbro ska ha stickning som tema i år. Till att börja med blir det en utställning, ”Konstigt stickat - Stickad konst”, med början i påsk och vem som helst får skicka in bidrag.
 
Självklart måste jag göra det, jag är ju uppvuxen där i dom trakterna! Det blir nog ett par sjalar som får åka men jag har tänkt sticka upp en ny av den ena modellen. Tänker börja på den i dag, får se om jag hinner få den klar i tid.

Inga kommentarer: