onsdag 11 januari 2012

Mycket smått!


Några sjalbeskrivningar blev det sålda direkt när jag lagt ut den, även några till den första sjalen blev sålda av bara farten! Sedan blev det lugnt igen på den fronten. Det gäller att försöka göra sjalen synlig men det är inte så lätt. Är med i en sjalgrupp på Ravelry och jag såg till att få ut beskrivningen först och sedan visa sjalen i den gruppen, men sedan försvinner den ju i mängden ganska fort där också. Det är bara att hoppas att någon annan stickar den och lägger ut sin färdiga i någon grupp så den syns igen. Det är i alla fall många som har märkt den som favorit och flera som lagt den i sin kö så det är bara att hoppas. Lite spännande är det!


Sedan förra inlägget har jag stickat två tubhalsdukar och gjort ett krokat "flak".


Först den här som blev lite rak och nästan lite för snäv i nederkanten.


Därför blev det en till nästan likadan. Den här lade jag upp fler maskor på och minskade var tredje när jag gick över till patentstickning. Det blev lite bättre form på den.

Båda är stickade i tvåfärgad patentstickning på rundsticka och i tjockt garn, Lowisa från Garngrossisten, använde sticka nr 8. Snabbstickat!


Därefter har jag gjort det här!


Det är bara ett rakt krokat stycke än så länge. Det är meningen att det ska bli tovat i tvättmaskin så småningom och sedan ska jag klippa innersulor till sambons kängor av det.

http://ullcentrum.blogg.se/2011/november/kroka-dina-egna-sulor.html

Det är samma garn som jag krokade väskan i för ett tag sedan, Sandnes Fritidsgarn, och den blev ju riktigt tjock och stadig efter tvätt. Det är inte nåt särskilt kul garn att göra något annat av och inte var det här nån fin färg heller så jag tycker det kan passa som sulor. Jag har virkat ihop start- och slutkanten för att den inte ska rulla sig när den tovas. Ska försöka komma ihåg att mäta ordentligt före och efter den här gången så det går att jämföra.


Så i går kväll började jag på ett par halvvantar.


Det är mönstergarnet som blev över från den svarta tröjan. Har kommit en bit till på dom nu, har precis stickat ihop efter tumkilen, så de blir nog klara i kväll tror jag.


Det är kul att göra sånt här som blir klart fort men problemet är väl att man inte hinner bestämma vad nästa projekt ska bli. Har flera funderingar på bl a någon sorts kofta åt mig själv men kan inte bestämma mig riktigt så då blir det en massa såna här småprojekt efter varandra som inte heller hjälper egentligen.Inga kommentarer: