torsdag 27 januari 2011

Årets första lamm!

I går kom årets första lamm.


Tyvärr blev det en krånglig förlossning så det var bara ett lamm som överlevde. Det första lammet låg med rumpan före och kom inte ut. Man tror ju i det längsta att dom ska klara det utan hjälp så när vi till slut hjälpte till att få ut det så var två redan döda. Det tredje och sista lammet var det i alla fall liv i och det var ju kul då. Han är riktigt pigg trots kylan.


Tackan verkade ganska medtagen i går kväll men är piggare i dag även om hon låg när jag var dit för en stund sedan. Hon verkar ha väldigt mycket mjölk och lillplutten passade på att äta lite fast mamma låg och tuggade på sin mat. Han kommer att bli stor och välväxt, ensam med så mycket mat att tillgå, bagge och dessutom född så tidigt på året.


Några av de andra tackorna passade på att stå och sola sig lite i dag. De såg ut som de tyckte det var skönt. Näst i tur att lamma är nog den grå/svarta tackan mitt i bild. Hon är väldigt tjock och har börjat få lite juver hon också så det dröjer nog inte så länge där heller. Övriga tycker jag kan vänta till i mars.

4 kommentarer:

Helena sa...

Grattis till första lammet, tråkigt att syskonen inte överlevde. Härligt att dom kan vara ute med sin tjocka päls.

Cecilia sa...

Spännande med det lilla lammet även om det bara blev ett! Fina bilder!

fale artut sa...

Jag undrar bara hur det går.........

Kristina sa...

Jo då, det går bra! Både mor och son mår bra och än har det inte blivit några fler. Vilka fina får du har, känns lite ovant med bruna.