söndag 23 januari 2011

Färdiga alster!

Tänkte visa upp det som blivit klart senaste dagarna.

 

Först västen.... blev väl ganska bra, lite tung och tjock men varm och skön. Sen är det väl en vanesak kanske.... om man känner sig bekväm i den.


I går stickade jag ett par vantar.


Som jag skrev för ett tag sedan har jag stickat så snabba projekt sista tiden att jag inte hinner tänka ut vad nästa ska bli och så var det nu också. Hade inget på gång och de här nystanen har legat här ett tag och jag tänkte när jag köpte dom att det skulle bli vantar så det var bara att sätta igång. Dom gick ju ännu fortare att göra så nu sitter jag här igen och kan inte bestämma mig!

I dag har jag tovat dom lätt för hand i varmt vatten i handfatet och nu ligger dom på tork. Det lär väl ta ett tag innan dom är torra, då kommer nya bilder.


Nu blommar tre av amaryllisarna som var kvar.
 Jätteläckra alla tre men den i mitten tar nog priset!

4 kommentarer:

Helena sa...

Fin väst och fina vantar. Saker som går fort att göra tycker jag om. Alla blommorna är fantastiska, och lyser upp i vintermörkret.

Cecilia sa...

Nu har även jag provat stickkor 12. Kändes lite som en clown-stickning, svårt att få upp rytmen men fort gick det ändå!
Din väst är söt och säkert underbar en kall dag!

Den mörkröda amaryllisen knep mitt hjärta direkt; vilken färg, vilken glans!

Kristina sa...

Nej, precis, man fick ingen riktig fart på det med stickor 12. Man fick dra ut mer garn hela tiden och med fem trådar som jag hade så funkade det inte helt av sig självt. De var liksom olika töjbara så någon av dom blev längre än de andra när man släppte på spänningen och så fick man rätta till det när man stickade. Men som du säger, det gick fort ändå!

Caroline sa...

Västen blev ju jättefin, kul med snabbstickade projekt, men jag håller med om att så grova stickor inte är helt smidiga att sticka med.

Idag kommer nog mitt nålbindningspaket, jag hör av mig när jag kör fast :-)