måndag 17 januari 2011

Amaryllis och Annis

Jag har väl berättat förut att jag köpte åtta amaryllislökar från Odla.nu i höstas?

Planerade att plantera dom med några veckors mellanrum för att få lång blomning. Det gick lite si och så med det, de två första jag planterade blommade ju efter två veckor. Planterade sedan två till som tog längre tid på sig och de fyra sista blev liggande i kartongen lite väl länge men hade ändå inte börjat växa särskilt mycket när de kom i jorden. De blev planterade alla fyra på en gång och de har inte blommat ännu.


Alla har två knoppar var och kommer att blomma nästan samtidigt! Färgerna ser ni på nästa bild, ser fram emot dom!

 
De två jag planterade andra gången blommar med var sin stängel nu också. Den vita var så lång, nästan en meter hög, så jag tyckte den skulle vara bättre att ha i en vas. Tog av den rosa också så jag kunde ställa undan den löken lite och ge plats åt de fyra som är kvar. Den vita har dessutom två till knoppar ända nere vid löken som jag tänkte skulle få mer energi att komma upp om jag tog bort den där långa. Hoppas de gör det, i så fall har den löken blommat med fyra stänglar!


Måste verkligen berömma dessa lökar, det var riktigt bra kvalité på dom. Alla har fått minst två blomstänglar och det har varit fem-sex blommor på varje hittills. Jättefina!Annars stickar jag nu på min nya Annis sjal.


Blir nog klar med den i kväll.... hoppas det så jag kan blocka den i natt! Ska bli så kul att se hur stor den blir nu. Det verkar bli en del kvar av garnet i alla fall men varven börjar bli rätt långa igen nu så det är svårt att veta hur mycket.


Nu ska jag börja titta över inventeringslistorna så jag kan komma igång med bokslutet någon gång.... inte särskilt lockande faktiskt.

2 kommentarer:

Cecilia sa...

Härliga amaryllis!

Caroline sa...

Snygga amaryllisar, den längst till vänster ser ju jättespännande ut! Här har jag en vit som blommar om just nu.

Sjalen ser ut att bli väldigt fin!