lördag 10 december 2011

Krokning....

Oj, vad tiden går fort och jag har stickat en del sedan jag skrev sist.

Vantarna jag visade i förra inlägget, de rosa/lila, har blivit ett par till!Det blev ett par lite mindre på slutet, stickade dom på en kväll. Det blev ändå en del kvar av det rosa garnet. Tovade allihopa gjorde jag förra helgen.


Beskrivningen till min "Spring Tulips Shawl" lade jag ut på Ravelry förra lördagskvällen och på söndag kväll var första såld. Två till såldes någon dag efteråt men sedan har det varit lugnt.... tyvärr. Det är i alla fall många som har lagt den i sin stickkö så det kan nog bli fler sålda så småningom. Är det någon här som är intresserad så finns den också under "Design by Jultorpet" i menyn till höger.


Nu har jag börjat sticka på nästa sjal som jag tänkt göra en beskrivning till.


Hade tänkt att ett nystan Fame trend skulle räcka till den också men det visade sig bli svårt. Spetsdelen blir bredare på den här och jag tänkte då att den slätstickade delen skulle få bli mindre. När jag stickat klart mönstret hade jag bara 18 g av 100 kvar. Började i alla fall på slätstickningen men efter en bit, och flera olika försök till uträkningar som ingen av dom visade att garnet skulle kunna räcka, så hejdade jag mig. Rev upp det slätstickade och började om på ett annat sätt som gör att det går åt ännu mer garn. Ska man ändå vara tvungen att köpa två nystan så kan det ju få gå åt lite till av andra nystanet! Beställde ett nystan till samma kväll (+ lite annat garn;-)) och trodde jag skulle få det snabbt men tyvärr var det något av det som inte fanns på lager så nu får den sjalen vila ett tag.


Några tubhalsdukar till har det också blivit.


Visste inte riktigt vad jag skulle börja med när jag inte kunde fortsätta med sjalen. Tröja eller en väska?


Började provsticka till tröjan jag är sugen på men det visade sig att garnet jag valt bara ger 15 m/dm mot 17 som det står i beskrivningen. Blir till att räkna om lite för att få det att gå ihop. Det största problemet blir nog att få oket bra. Det är rundstickat med mönster och där blir ju antalet varv/dm också viktigt, man vill ju att hela mönstret ska få plats liksom.


Var tvungen att fundera lite på det där så då började jag på en väska i stället.


Den är krokad i Sandnes fritidsgarn och ska tovas i tvättmaskin sedan. Ska bli lite spännande att se hur den blir. Har provat att kroka förut men aldrig gjort något av det. Tycker inte det är så användbart och inte så särskilt roligt heller faktiskt. Det blir lite stelt och tjockt men det passar ju rätt bra till en väska då som gärna får vara lite stadig.

Inga kommentarer: