lördag 26 november 2011

Äntligen sticktider!

Det har visst gått ett tag sedan jag skrev sist här!

Har hunnit sticka en hel del men först några bilder till på sjalen som blev blockad i senaste inlägget.


Efter den har jag stickat två par vanatar i M&K Samo och Samo Palett på stickor nr 9.


Riktigt snabbstickat! De är inte helt klara, ska tovas lite först. Hade två nystan av det "randiga" garnet och har faktiskt ganska mycket kvar så det blir nog ett par till, lite mindre storlek då.Sedan har jag stickat en tulpansjal till.Var tvungen att göra en till för att få till beskrivningen så den stämmer. Har alltså skrivit den också nu och den är på gång, ska lägga ut den på Ravelry ganska snart. I torsdags på online stickcaféet på FB efterlyste jag några frivilliga som hade lust att provsticka den åt mig. Nu är det fem personer som håller på med det och det har redan visat sig vara bra att göra så. Fick flera bra synpunkter när de läst igenom beskrivningen redan innan de börjat sticka. Ska bli så kul att se deras sjalar, och att lägga ut beskrivningen till salu på Ravelry ska bli så spännande!I veckan som var plockade jag fram en av mina stickmaskiner som inte varit framme på.... ett antal år nu.


Har tänkt på det ett tag och nu har jag börjat. Tänker sticka lite enkla tubhalsdukar på den och samtidigt göra av med lite av garnlagret. De här två gjorde jag först på ett par timmar. Är ju som sagt ett tag sedan jag stickade på maskin så jag började med lite halvtråkiga garner med mycket akryl som träning. I går gjorde jag ett par stycken till. När man stickar såna här behöver man ju inte göra så mycket beräkningar i förväg men lite bättre koll får man väl skaffa sig efterhand så de blir tillräckligt långa osv. En tredje jag stickade i går fick jag riva upp eftersom den blev för kort att ha två varv och för lång att ha ett var runt halsen.

Mina nya huvuden (;-)) på bilden har jag nog fått hem sedan jag skrev sist också. Köpta från Gordons Direkt på nätet. De säljer flera olika färger och de var inte särskilt dyra. Tyvärr säljer dom bara till företag via webbshopen men har tydligen en butik i Farsta där vem som helst kan handla. Jättebra att fota mössor på och halsdukar går också rätt bra om man bortser från att damhuvudet har lite väl lång och smal hals.


Nu är jag alltså i stor sett klar med allt ute och det är garn och stickning som gäller!


Inga kommentarer: