torsdag 28 oktober 2010

Dagarna går så fort!

Hur kan dagarna gå så fort? Hinner inte med!

Försöker bli klar med allt ute så jag kan börja med lite annat sedan. Förra året tyckte jag att jag drog ut på städningen av växthuset mm för länge, var inne i november innan det var klart, och tänkte att jag skulle vara färdig tidigare i år. Nu är vi snart inne i november igen och inte är jag klar fast jag tycker att jag varit duktigare i år. Nu är det i alla fall inte så mycket kvar, lite jordsäckar som ska ut och sopning av golvet och lite annat plock med krukor mm. Kvarvarande perenner är ihopplockade för övervintring och diverse buskar också. Har faktiskt planterat en del ute också denna vecka. Lite perenner inne i min egen trädgård och några träd och buskar som ska fungera som visningsexemplar för kunder ute i närheten av växthuset. Det börjar i alla fall kännas som det ska bli klart snart nu.

I dag blev det i alla fall av att plantera ett par av de amaryllisar jag köpte från Odla.nu för ett tag sedan. Har inte haft några sådana på flera år så nu blev det ett helt gäng men jag tänkte vänta någon vecka med att plantera fler så kanske blomningen blir mer utspridd(?).


De två jag planterade hade som synes redan börjat växa liggande i kartongen, men det brukar ju gå bra ändå. Knoppen på den vänstra ser lite tillknycklad ut men jag hoppas att den klarar sig. Den har 6 knoppar inuti och ska bli röd med skiftning åt lite cerise och heter 'Neon'. Den andra ska bli röd med lite mindre blommor och heter 'Rapido'.
.

Jag har också torkat lite mer chilifrukter i dag. Det här är sorten 'De Cayenne', en ganska stark sort. Jag har ändå en massa kvar att torka.... eller vad jag ska göra med dom?

Några varv på sockorna har det också blivit men sen märkte jag att jag stickat för långt, minskat för många maskor vid kilen efter hälen, så det var bara att repa upp ett antal varv igen. Nästan halva foten är gjord i alla fall så det är inte långt kvar.

Jaa, lite hinner man ju med i alla fall.... tydligen, men oftast känns det inte så.

Inga kommentarer: