måndag 9 maj 2011

Mer trädgård

Tog mig faktiskt tid att göra en ordentlig insats i min egen trädgård i helgen igen. Hann med en hel del bl a flyttning av en del perenner och buskar som jag tänkt på länge.


Här är en växt som blir runt 2 m hög och blommar med små gula blommor, jättestånds, Senecio doria, släkt med ogräset korsört. Köpte den på Tradera och satte den i en rabatt, men den blev alldeles för hög och stor där. Hade tänkt flytta den redan förra året men sedan växte den så fort att jag inte hann med. Nu blev det i alla fall av, det blev två stora plantor på olika ställen och den här ser ju inte ut att ha tagit någon skada, inte vissen alls så här två dagar efteråt.


Det här är i utkanten av trädgården där det blir lite vildare (ännu vildare ;-)). Vitsippor, stora grästuvor, midsommarblomster, till höger har det stått en stor hägg som vi tog bort för flera år sedan och det kommer en massa rotskott från den. Jag har försökt plantera en del buskar där omkring med varierande resultat men nu börjar det hända lite. Nu flyttade jag även hit ett par gamla vresrosor som jag tröttnat på att ha mitt inne i trädgården vassa och spretiga. Hoppas att de ska ta sig igen. Det är även här druvflädern sitter som jag skrev om i ett tidigare inlägg. Klippte bort det mesta av häggskotten men lämnade några ruggar längst bak och ett par rönnar som valt att gro där.


Rabarbern ser jättefin ut när den kommer. Har lagt gräsklipp runt den på sommaren ett par år och det gör nytta tycker jag, inte mycket ogräs alls och rabarbern verkar bli kraftigare. Nu lade jag på lite ny jord också runt.... eller ny, ja återanvändning, det är jorden jag odlade tomater i förra året. Har ju ganska gott om sådana säckar så jag har lagt på jord lite här och där, 21 säckar hittills.


Min ligustersyren, Syringa reticulata, har varit med några år nu och den börjar ta sig. Det är faktiskt knoppar i topparna på de längsta skotten i år! Spännande!

För övrigt är det bara växter och omskolning och städning som gäller också. Drygt en vecka till jag öppnar butiken för säsongen så det är mycket att få i ordning nu, blir inte klar i tid. Ibland känner jag för att sticka (alltså med garn.... inte härifrån!) men jag hinner bara inte, tyvärr.


1 kommentar:

Skaparglädje sa...

Skönt med en trädgårdshelg. Det är så roligt att hålla på med sina växter.
Kram!