torsdag 30 december 2010

Yees! Klarade det!

Nu är sjal nummer 10 klar!


Det är en "Holden Shawlette" stickad i M&K Big Trend. Svårt att se färgerna här men lite syns i nystanet på nästa bild. Just ju ligger den utspänd så här på golvet så fler bilder kommer i nästa inlägg.


Det var första gången jag stickade i det här garnet. Det är lite tjockare än Fame Trend men i lika härliga färger och mjukt och skönt är det. Eftersom det inte är så tunt och jag hade bara ett nystan som måste räcka så valde jag att börja spetsmönstret lite tidigare än i beskrivningen. Det visade sig att det blev precis lagom för att sticka mönstret 2,5 ggr som det var gjort i beskrivningen.

Hade lite problem med picotkanten bara, trodde att garnet jag hade kvar skulle räcka men när jag stickat bara halva ena sidan förstod jag att det inte skulle gå. Repade upp det och ett varv till och började göra kanten igen. Kom ungefär tre fjärdedelar av kanten sen var garnet slut igen. Det var i går kväll och jag tänkte att jag skulle se i dag om jag hade något annat jag skulle kunna använda. I dag bestämde jag mig för att repa upp igen och ytterligare ett varv. Satte igång och maska av igen och garnet räckte tills det var tre picoter kvar att göra, det fattades ca en meter! Då var jag faktiskt och letade upp en rest av Fame Trend i nästan samma färg och det tror jag ingen ser som inte vet om det, det blev bra. Det gick alltså åt myyycket garn till den där kanten, mycket mer än till ett vanligt varv.

Nu är den och alla de andra nio upplagda i gruppen 10 shawls in 2010 Ravelry så nu är det bara att hoppas på lite tur i utlottningarna!

Kom på att jag kanske skulle lagt en länk till mina 10 sjalar också.

4 kommentarer:

4U2! sa...

Tjusigt. Vill redan nu passa på att önska ett riktigt GOTT NYTT ÅR!

Cecilia sa...

Wow! Grattis till en riktig bragd! Och 10 fina sjalar, inte minst.

Sanne sa...

Åh vad duktig du är och SNABB! Gott Nytt År på dig!

Kristina sa...

WOWWWW!!!!! vad du är snabbstickad! stort grattis!
Gott slut och gott nytt år!