lördag 11 december 2010

Sjalspurt!

Har åkt på en rikitigt ordentlig förkylning, inget kul alls men händer det bara en gång om året så får man väl stå ut. Jag har i alla fall inte feber och är uppe men jobbigt är det. Förra året bröt det ut på julafton när allt var städat, fixat och klart, typiskt men så är det ju. Nu får man hoppas att man är pigg och alert igen till jul.

Har i alla fall lyckats färdigställa två sjalar sedan förra inlägget!

Är med i gruppen "10 Shawls in 2010" på Ravelry och ligger lite efter där. Utmaningen är förstås att göra 10 sjalar under året och det lottas ut lite vinster varje månad bland de som anmält färdiga sjalar under månaden. Eftersom man bara får delta med max 10 stycken under året i utlottningarna var jag lite återhållsam i början av året och anmälde bara en per månad. När trädgårdsmästarjobben började ramla in i våras blev det inte mer stickat och inte under hela sommaren heller. Det var först nu i november jag kom igång igen så jag har lite att ta igen, får se om jag hinner tre till i december.
Det här är då nummer sex. En Annis som blev lite mindre än jag tänkt mig men är ändå rätt nöjd. Lade upp några maskor mer än i beskrivningen och stickade några varv extra på slutet men när den var färdig såg den ändå väldigt liten ut. Den blev bättre efter blockningen. Tyvärr var det knutar, två stycken, i början av nystanet och det är lite irriterande men det blev ändå rätt bra med de lite tätare ränderna i spetsbården. Det gick bara åt 62 gram av garnet och jag är nästan sugen på att köpa ett nystan till och göra en likadan lite större och med perfekt randning.


Och här är nummer sju. En Storm Cloud Shawlette som jag inte visste riktigt hur den skulle bli från början men visade sig blir riktigt bra. Den var riktigt enkel och snabbstickad. Funderar nu på att göra en till eftersom den gick så snabbt.... så man kommer ifatt lite till. Har drygt ett nystan av samma garn men i blått/vitt, kanske ska använda det tillsammans med något blåaktigt pälsgarn? Den här är lite julinspirerad den kan kanske bli mer nyårsinspirerad!?

Satsar på sjalar nu i slutspurten och hoppas att jag hinner med några till. De som gjort tio stycken under året deltar i en extra utlottning efter nyår. Ett litet problem är att två av dom måste göra av med minst 500 m garn och jag har bara gjort en av dom ännu. Det kan ju vara bra att satsa på ett par snabba nu först och sen försöka få till en lite större fram i helgerna när man förhoppningsvis har tid att sitta och sticka lite mer.

Nästa utmaning tror jag blir 11 sjalar 2011, satsar lite mer i början av året då.

1 kommentar:

Tant Kofta sa...

En sjal för mycket kan man inte ha.