tisdag 21 december 2010

Sjalar igen!

Fortsätter med mina sjalar.

Har gjort en, som jag funderade på i förrförra inlägget, nyårsinspirerad Storm Cloud sjal. Den blev klar i helgen.
Eftersom jag hade lite mer av det här garnet så blev den lite större än den förra men fy vad långa varven var på slutet efter sista ökningen.

Sen har jag förstås börjat på en sjal till, den 9:e för i år.


 Det här blir den andra som det går åt mer än 500 m garn till. Har en härva och det ska vara ca 600 m. Mönstret på sjalen har ingen bred avslutningsbård utan man kan sticka ganska långt innan man bestämmer sig för att avsluta. På det sättet räknar jag med att kunna göra av med så mycket som möjligt av garnet. Det här mönstret är också lätt att lära sig, man behöver inte sitta och titta på diagrammet hela tiden. Modellen heter Leaf and Flower Shawl och finns gratis på Ravelry.


Annars är det förstås lite julstök som gäller här också.

Jag började ju faktiskt med julstädningen redan för två-tre veckor sedan men tyvärr kom jag av mig lite när det kom jobb och en förkylning emellan. Har försökt rycka upp mig igen den här veckan. Är glad att jag gjorde några stora städprojekt då, det som är kvar är väl inte så betungande egentligen bara man sätter igång. Julpynt är jag inte så mycket för, det är i stort sett framme det som ska vara, men ordentligt städat vill jag gärna ha till jul så man kan sätta sig och ta det lugnt sedan utan att känna att det är skräpigt och ostädat överallt.

Nu ska jag försöka få något gjort, städa lite och åka och handla, sedan blir det ju stickcafé på Facebook i eftermiddag och i kväll. Får se om man hinner sticka något då också!

God jul på er alla!.... ifall jag inte hinner skriva mer innan dess!

1 kommentar:

Kristina sa...

Leaf and Flower Shawl...skit snygg! Och din i röd/rosa blir jätte läcker!
Har inte gjort något i rosa/rött till mej själv...utmanar mej och gör en dominorutad sjal i lila..:-)