torsdag 25 november 2010

Sjalen klar!

Jag stickade klart sjalen i går och spände upp den för blockning i går kväll. Ska kolla snart om den torkat så jag kan ta loss den.


Tycker faktiskt att den blev riktigt bra! Inte så liten som jag trodde och kanten blev ju inte så tokig heller. Det blev fint med den mörka randen i garnet innanför spetsarna.

Jag hade ju bara ett nystan garn och bestämde mig för att det skulle räcka. Ändrade lite i avslutningsvarven, det skulle ha varit en bredare bård med spetsmönster utan bladmönster men det fick bli så här och jag tycker det är helt ok. Har man inte sett originalmönstret så kan man inte se att det fattas en bit. Nu blev det ungefär tre meter kvar av nystanet.

Det skulle ändå vara kul att sticka den i ett ljust garn och göra den lite större. Bladmönstret är vackert tycker jag och det var inte alls jobbigt att sticka. Mönstret jag använt heter Frozen leaves och finns på Ravelry.


Så kom det lite mer snö ändå i går kväll och i natt. Hade nästan hoppats att vi skulle klara oss den här gången. Nu kan det väl räcka ett tag tycker jag.

Egentligen tycker jag det ska vara snö på vintern och lite lagom kallt men det som är jobbigt med det nu är att hålla växthuset fritt från snö. Förra vintern var den första med folie på växthuset och jag hade fullt jobb hela vintern med att hålla snön därifrån. Det snöade ju hela tiden!


Så här såg det ut i slutet på februari i år. Trots att det är rundat så åker inte snön av själv, man måste dit och dutta med en lång stång inne i taket och det är jobbigt.... jag lovar. Som ni ser blev vi tvungna att ploga bort snön längs sidorna när det blev för mycket. Hoppas inte det blir så mycket snö den här vintern också, men med den här början så kan man ju undra. Har varit ute och duttat för tredje gången nu i dag.

1 kommentar:

Cecilia sa...

En skir dröm, din sjal! Väldigt vacker!