måndag 22 november 2010

Stickat i veckan som gått

Nu börjar stickningarna komma någon vart!


Tubhalsduken blev klar redan i tisdags under onlinestickcaféet på Facebook. Den blev ganska bra tycker jag, lagom stor, mjuk, lätt och luftig. 92 gram väger den så det är över 250 gram kvar av nystanet. Nu är det ju inte mina färger alls så den är till salu.Sockorna är också snart klara bara halva foten och tån kvar. Har stickat den tredje ledtråden och i dag kom den fjärde och sista som jag precis skrivit ut.


Gjorde en miss på hälen, det skulle ha varit sån hällapp där man lyfter varannan maska vartannat varv för att göra den hållbarare. Missade det totalt i beskrivningen och hade stickat hela hälen och tredje ledtråden när jag upptäckte det. Om jag ska ha dom själv så spelar det ingen roll, jag brukar inte nöta strumporna bakpå hälen, går de sönder så är det under hälen. Fint mönster är det på dom i alla fall.

Sjalen har också fått några varv i helgen i väntan på nästa ledtråd till sockorna. 


Den ser inte ut att bli särskilt stor, har tänkt att det ska räcka med det nystan jag har. Det är ju svårt att se i det här läget och blir ju något helt annat när den blir blockad. Inte blev färgen särskilt rolig heller tycker jag men det kan ju också se annorlunda ut när den är färdig.

Inga kommentarer: