lördag 27 november 2010

Vantarna på gång också!

Åkte till Sala och handlade i går. Tänkte att då kan jag gå till garnaffären också och köpa strumpstickor. Fick tag i stickor nr 7, nr 6,5 fanns inte och hon kollade i sina papper och konstaterade att det inte fanns alls, inte av de märken hon brukar köpa i alla fall. Hade någon slags föraning om det, tror jag har letat och upptäckt det någon gång förut.


Naturligtvis kunde jag ju inte låta blir att köpa garn också, det blev två nystan riktigt klarrött Drops Vivaldi som fick följa med hem.

Sen i går eftermiddag började jag med vantarna. Eftersom jag var osäker på om ett nystan skulle räcka så valde jag att sticka svarta muddar på dom. Hittade det garnet på Karlsson och det är ungefär samma kvalitet och typ av garn.


Fortsatte sticka i går kväll och det gick ju så fort! Den ena vanten blev klar ända upp, bara tummen kvar, och jag hann börja på den andra också.


När jag köpte garnet såg jag inte att det där ljusgröna fanns i nystanet. På övre bilden ser ni att det inte syns alls utanpå, tittade lite i änden också men såg det inte. När jag var på Syfestivalen i Älvsjö såg jag några nystan av samma garn där och det ljusgröna fanns utanpå. Trodde först att det var en annan färgvariant men tittade lite närmare och förstod att det måste vara samma. När jag kom hem tog jag en titt lite längre in i mitt nystan och visst fanns det ljusgrönt där också. Blev lite besviken faktiskt, tyckte det förstörde lite, men nu när jag ser det färdiga resultatet så är det ju riktigt läckert. Det stämmer så bra också till vantar, det går att få dom lika, få färgerna på samma plats, helt otroligt. Det kommer att räcka till tummarna också men mycket mer blir det inte kvar så det var befogat att göra muddarna i annat garn.

Inga kommentarer: