måndag 21 februari 2011

Veckan som gått

Har varit på väg att blogga flera gånger senaste dagarna men sedan har något annat kommit i vägen så det här får bli lite sammanfattning av vad som hänt sedan sist.

I onsdags kom jag äntligen iväg till Uppsala en sväng. Tror inte jag varit in till stan det här året, skulle dit förra fredagen men då blev det ju snöstorm så det blev inställt. Nu hade jag samlat på mig lite som skulle inhandlas och det gick ju bra. Nu har jag bagagerumsmatta i "nya" bilen så jag kan lasta in stege mm när det blir dags för beskärningsjobb, såjord så jag kan sätta igång och så (mattan kom till användning direkt) och en smart korg att stoppa stickningen i.

Korgen var ett tips från Maddes blogg STICKQVICK för några veckor sedan. Trodde inte det skulle finnas några kvar nu men det fanns det.


Den är klädd med tyg inuti och det går att dra ihop tyget i öppningen upptill. Perfekt att ha garnet i när man stickar. Fanns i två storlekar och nedsatt pris var det också, finns på Jysk.


I torsdags morse kom två nya små lamm.


Två jättepigga pojkar. När jag fick höra att det kommit fler lamm trodde jag förstås att det var Matilda, den gråsvarta tackan jag nämnde i ett tidigare inlägg som lammat, men det var det ju inte ändå. Hon ser mer och mer ut som en ballong, även juvret börjar bli ballongaktigt, snart måste det väl ändå vara dags.


Tulpansjalen jag stickade på....


har jag rivit upp.... och börjat om. Hade stickat så här långt som på bilden när jag började tycka att det gick åt för mycket garn, det skulle inte räcka. Bestämde mig för att riva upp och göra några mönsterrapporter färre, den blir tillräckligt stor ändå. Dessutom ångrade jag lite hur jag gjort en del av hoptagningarna i mönstret. Nu har jag nästan kommit lika långt igen och jag tror det blir bättre nu.


I slutet av veckan var jag också upp till mina övervintrade växter och började städa lite. Slängde ut ca 40 krukor som det inte fanns något liv kvar i. Det kanske låter mycket men det märks knappt och förra året var det mycket mer som var dött. Nu i veckan som kommer måste jag ta i tu med att klippa ned det mesta av det som lever och sätta en massa sticklingar. Behöver städa färdigt och sanera bort en och annan bladlus där uppe fort nu till det är dags att flytta upp de nya växterna. Hoppas jag hinner börja så lite också i veckan. De flesta sådderna har jag här hemma i värmen först till de har grott sedan ska de upp till det andra huset också där det är svalare och de kan få extrabelysning.


3 kommentarer:

Helena sa...

Så söta lamm! Då närmar sig verkligen våren. Synd att du måste repa upp sjalen, men det var ju nödvändigt om garnet inte räckte. Lycka till med nya sjalet, lammningen och veckan som kommer.

Skaparglädje sa...

Nyfödda lamm är så söta, har de redan börjat lamma.
Nu är det mycket jobb med alla krukväxter och att börja så. Tur man tycker det är roligt, mig ger det en riktigt energikick.
Tulpan sjalen blir säkert fin när den blir klar, Härligt garn du stickar med.
Kram!

Anonym sa...

NU funkar det äntligen att skriva kommentar, jippie!!!
Trevlig helg och LYLLO DIG med alla lamm.
Kramar Madde/Stickqvickan