tisdag 8 februari 2011

Tack solen!

Två inlägg samma dag, det hör inte till vanligheterna!

Vid tolvtiden när jag skulle ta något att äta tittade jag på termometern och den visade +2,7° på altanen. Ok, så varmt tänkte jag, hur ser det ut på växthuset då? Tittade ut och såg att hälften av snön åkt av, det åkte faktiskt stora snöklumpar medan jag tittade. Tänkte att jag skulle gå ut och hjälpa till lite när jag ätit. 20 minuter senare när jag tittade ut var nästan all snö borta!


När jag kom ut såg det ut så här, lite var det kvar men mest på norrsidan. På morgonen var det snö över hela.


Tog sen en liten promenad för att titta till fåren.


Inga fler lamm har det blivit ännu och lillpojken med sin mamma har fått komma ut till de andra. Han kommer fram direkt när man kommer dit. Han tror visst att jag är hans mamma också, ska stå och smaka på en. Sen gick han och tänkte stångas med sin halvstorebror som faktiskt är född så sent som i slutet på september förra året.


Han är en riktig gospojke han också. Man ska gärna stå och klia honom under hakan, det gillar han.
Glassbar!
När det har kommit ny snö, så här som i dag, går fåren ofta till kanten där ingen gått ännu och står och äter snö. Ser lite kul ut!


Glömde också i morse att visa garnet jag fått hem senaste veckan.Första bilden är Novitagarn från Tiinas garn. Kikade in där sista januari och såg att hon hade januarirea, 20% på alla garner. Det var lika bra att handla på en gång och då blev det så här. De nya färgerna av Puro var ju jättefina, garnet längst fram.

Den andra bilden är fynd från Tradera. Fick ett tips på Facebook att någon sålde ut en massa garn. Det var en massa 80-talsgarner, rena nostalgitrippen att titta på för en som var med på den stickvågen. Blev överbjuden på en massa auktioner men blev nöjd med de jag vann. En hel del akrylgarn är det men faktiskt en del ull i flera av dom jag köpte.

Nu så, nu ska jag på onlinestickcafé en stund innan maten.

2 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Visst är det skönt när snön rasar av på taken.
Det var mycket garn du har lagrat upp med undrar vad det ska bli av allt det.
Jag har inte varit med på onlinestickcafét någon gång, men man kanske skulle vara det.
Kram Anne-Lie

Tant Kofta sa...

Så fina bilder på fåren, man ser att de gillar ljuset som har varit idag.
med hej fr. Tant Kofta