tisdag 15 februari 2011

Kallt, kallt, kallt....

Under -20° två morgnar i rad, fy sjutton, varför ska det vara så kallt!

Det har varit så skönt flera veckor när det varit mildare men ändå inte så varmt att all snö smält bort på en gång, lagom vinterväder. Enligt prognosen i går skulle det bli ännu värre i helgen men jag ser i dag att det redan ändrat sig, skönt, men många minusgrader ska det ändå bli även nästa vecka. Det lär inte bli någon fart på beskärningsjobben än på några veckor.


Lite stickat som blivit klart.... båda tubhalsdukarna.... 
Den översta blev rätt bra den undre blev lite för vid, tycker jag i alla fall.

Sen har jag börjat med sjalen som jag gjort eget spetsmönster till.


Syns inte mycket än av hur det kommer bli. Mönstret ser ut som tulpaner och jag tyckte det här garnet passade bra då men det blir lite för smala ränder när det är så långa varv i början och just där spetsmönstret är så jag vet inte hur bra det kommer att synas. Jag får väl sticka upp den i något mer enfärgat garn också så man ser hur det ser ut om jag ska skriva ner beskrivningen och lägga ut som jag tänkt mig.


Nej, nu måste jag nog gå och tända i pannan innan jag fryser ihjäl. Sitter här i raggsockor och fleecefilt, skulle behöva torgvantarna också, 15° i köket, inte skönt alls.

4 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Hoppas det tog sig i din panna så du fått lite värme i köket. Fina sjalar du stickat. Den nedre bilden var ett härligt garn, riktiga vårfärger.
Kram!

Sanne sa...

Lite varm blir man bara av att titta på de fina färgerna i dina arbeten...

Helena sa...

Har du inte en liten värmefläkt på köket? Det har vi och då blir det inte så golvkallt. Fina sjalar, tålamodsjobb.

Jenny sa...

Jättesnygga!