lördag 5 mars 2011

Det gror och växer!

I onsdags började jag äntligen så.

När jag började kolla igenom så har jag ju köpt massor med frön och det känns nästan panikartat emellanåt. Det ska finnas plats att ställa allt på och sen ska man ju hinna ta hand om allt också.


Nu har jag i alla fall lyckats ordna så jag får plats med sex sådana här lådor här hemma. På bilden är det alltså tre stycken i bredd i köksfönstret sen har jag tre till uppe i sovrummet. Förra året tror jag bara jag fick plats med tre eller fyra. Då var jag tvungen att ha brättena med sticklingar också i de fönstren, men dom har jag klämt in i ett annat i år.


I några av de jag sådde i onsdags börjar det redan växa. På vänstra bilden är det pelargonnäva, Erodium pelargoniflorum 'Sweetheart' och på högra stäppsalvia, Salvia nemorosa superba 'Blue Queen' sen var det nog någon mer också som var på väg upp. Mest perenner är det jag har sått först och några har jag t o m ställt utomhus på en gång. Såna som eventuellt behöver köld för att gro.

Sen när när det som står inomhus grott ordentligt får det komma upp till det andra huset där jag övervintrat växter. Det är genomgången och städningen där som har dragit ut lite på tiden och gjort att jag inte velat börja med sådderna heller. Vill få ut allt dött och skräpigt och bekämpa eventuella skadedjur innan de små nya får komma dit. Började med det för ett par veckor sedan och det går famåt men lite till är det kvar.

Det jag klippte ned då för ett par veckor sedan börjar i alla fall grönska igen nu.


Här är det en Dr. Westerlund som har en massa små nya blad på gång. Ursäkta lite dålig bild, tagen med mobilen och jag har inte riktigt koll på den kameran ännu, verkar inte zooma in där jag tror eller vill.

1 kommentar:

Cecilia sa...

Oh, du har sått! Hm, det blir nog inget alls med det i år, tror jag för min del men det är så mysigt och hoppfullt när små gråna blad spränger sig fram och upp!